‘Shteti’ aktivizon ‘dronin edukues’/ Shoferët të kenë kujdes, ja si kapen mat dhe përfundojnë tek ‘Rrugorja’

1 vit, 1 muaj më parë - 8 Janar 2023, Gazeta Shqiptare
‘Shteti’ aktivizon ‘dronin edukues’/ Shoferët të kenë kujdes, ja si kapen mat dhe përfundojnë tek ‘Rrugorja’
Policia e Shtetit ka publikuar një video informuese në lidhje me ‘dronin edukues’, ku thekson se objektiv i këtij të fundit është rritja e sigurisë rrugore përmes kontrollit të sjelljes së përdoruesve të rrugës.

Ne pamjet e publikuara shfaqen disa automjete të cilat nuk respektojnë vendkalimin e këmbësorëve në një rrugë të kryeqytetit, mjete të cilat shënjestrohen me ngjyrë të kuqe dhe më pas ndalohen nga efektivët e policisë rrugore.

Sakaq ata drejtues të cilët nuk respektojnë përparësinë e këmbësorëve në vijat e bardha, do të ndëshkohen sipas nenit 189 të Kodit Rrugor.

Njoftimi i policisë:

Tiranë

Një ndër objektivat e “dronit *edukues*” është rritja e sigurisë rrugore nëpërmjet kontrollit të sjelljes së përdoruesve të rrugës, për respektimin e rregullave të qarkullimit rrugor.

Drejtuesit e mjeteve që shfaqen në këtë video nuk respektojnë përparësinë e këmbësorëve në vijat e bardha, shkelje e cila ndëshkohet me masë administrative, sipas nenit 189 të Kodit Rrugor.

Support Ukraine