Një javë punë/ Policia arreston 28 drejtues mjetesh, pezullon 82 leje drejtimi

1 vit, 3 muaj më parë - 7 Qershor 2022, opinion
Një javë punë/ Policia arreston 28 drejtues mjetesh, pezullon 82 leje drejtimi
Gjatë një jave Policia Rrugore në Tiranë ka arrestuar 28 persona për shkelje të rregullave të qarkullimit rrugore.

Janë ndëshkuar me masë administrative 999 drejtues mjetesh, për përdorim të celularit gjatë drejtimit të mjetit.

507 drejtues mjetesh janë ndëshkuar për mosvendosje të rripit të sigurimit.

Për parakalime të gabuara, manovra të rrezikshme në rrugë, shpejtësi mbi normën e lejuar dhe shkelje të tjera të ndryshme, janë ndëshkuar 1679 drejtues mjetesh.

Janë pezulluar 82 leje drejtimi për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit apo në gjendje të dehur, si dhe për shpejtësi tej normave të lejuara.

Janë vendosur 648 masa administrative, për mosvendosje të kaskës mbrojtëse nga drejtuesit e motomjeteve.

Janë hequr 4 palë targa të çregjistruara apo që u kishte përfunduar afati i përdorimit në shtetin e origjinës.

Me shpejtësi trefishi i normës së lejuar, pezullohen 104 patenta

Makina inteligjente përgjatë fundjavës ka monitoruar qarkullimin rrugor, në rrugët e kryeqytetit dhe në rrugët interurbane Tiranë–Durrës-Tiranë dhe Tiranë-Elbasan–Tiranë.

Përgjatë fundjavës janë konstatuar shpejtësi gati trefishi i normës së lejuar në rrugët e kryeqytetit, dhe deri në dyfishin e normës së lejuar në rrugët interurbane.

Policia bën me dije se si rrjedhojë janë pezulluar 104 leje drejtimi dhe janë vendosur 159 gjoba për tejlakim të shpejtësisë mbi normën e lejuar, por pa sanksionin plotësues.

Nga përpunimi i fotove dhe video-ve të realizuara nga makina inteligjente, është konstatuar se 57 drejtues mjetesh përdornin edhe celularin gjatë drejtimit të mjetit, ndërsa 61 drejtues nuk kishin vendosur rripin e sigurimit.

Gjithashtu, nga shërbimet e Komisariatit të Policisë Rrugore në DVP Tiranë, në bashkëpunim me Njësinë Operacionale të Drejtorisë së Policisë Rrugore, janë konstatuar shumë parakalime të gabuara, gara shpejtësie e shkelje semafori. Drejtuesit e mjeteve, që kanë kryer këto manovra të rrezikshme në rrugë, janë ndëshkuar me masa administrative që varionin nga 30.000 lekë të rinj deri në 90.000 lekë të rinj.

Support Ukraine