Moti i keq në vend, ARRSH jep gjendjen e rrugëve

3 vjet, 8 muaj më parë - 14 Janar 2019, opinion
Moti i keq në vend, ARRSH jep gjendjen e rrugëve
Autoriteti Rrugor Shqiptar në një njoftim për mediat bën me dije gjendjen e rrugëve në të cilat ditët e fundit ka pasur probleme nga reshjet e dëborës.

Sipas njoftimit të ARRSH, thuhet se është punuar edhe gjatë natës për të pastruar rrugët, por sërish në disa zona të cilat janë më problematike kalimi bëhet me zinxhir.

NJOFTIMI I PLOTË

Njoftim për median dhe opinionin publik mbi gjendje e akseve kryesore të vendit

Në Rajonin Jugor Gjirokastër: Gjatë gjithë natës kontraktorët kanë punuar dhe vazhdojnë të punojnë për pastrimin dhe shpërndarjen e kripës.

Në të gjitha akset kombëtare të këtij Rajoni ku përfshihen rrugët e qarkut të Korçës, Vlorës dhe Gjirokastrës qarkullimi kryhet pa zinxhir.

Në Rajonin Verior Shkodër: Kontraktorët kanë punuar gjatë gjithë natës dhe vazhdojnë të punojnë për pastrimin dhe shpërndarjen e kripës.

Në të gjitha akset e këtij Rajoni ka përmirësim të dukshëm të gjendjes së akseve.

Segmentet rrugore ku rekomandohen zinxhirët:

 • Qafë Mali-Fierzë
 • Ura e Cerenecit-Steblevë
 • Qafë Bualli-Krastë
 • Trebisht-Doganë

Segmentet rrugore ku rekomandohen pjesërisht me zinxhir

 • Kuben-Vasije
 • Peshkopi-Qafë Draje
 • Peshkopi-Ushtelencë
 • Domaj-Draj Rec
 • Bulqizë-Fushë Bulqizë

Në Rajonin Qendror Tiranë: Puna nga ana e kontraktorëve vazhdon për pastrimin e akseve dhe shpërndarjen e kripës.

Në akset e mëposhtme qarkullohet pjesërisht me zinxhir.

 • Rrugët e Dajtit (Qafë Priskë – Qafë Mollë, Qafë Priskë – Shëngjergj)
 • Rruga Lunik –Steblevë
 • Krujë-Sarisalltik

Në akset e tjera të këtij Rajoni qarkullimi kryhet normalisht pa zinxhirë.

Për shkak të temperaturave të ulëta, rekomandohen përdoruesit e rrugës të bëjnë kujdes, të lëvizin me shpejtësi të reduktuar dhe të përdorin gomat e dimrit.

Gjithashtu gjatë lëvizjes duhet të respektojnë sinjalistikën rrugore.

Support Ukraine