Rruga Kukës-Morinë, gati përpara sezonit turistik

3 vjet, 4 muaj më parë - 6 Maj 2019, Gazeta Shqiptare
Rruga Kukës-Morinë, gati përpara sezonit turistik
Punimet në rrugën Kukës-Morinë do të përfundojnë përpara nisjes së sezonit turistik, në mënyrë që të lehtësohet qarkullimi i turistëve, të cilët zgjedhin Shqipërinë për të kaluar pushimet verore.

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, e shoqëruar nga drejtoresha e Autoritetit Rrugor Shqiptar, Sonila Qato inspektuan kantieret ku po kryhen punimet përgjatë rrugës, ku u njohën nga afër me problematikat që janë ndeshur gjatë ndërtimit si dhe masat për eliminimin e tyre. "Ka pasur një vonesë, një vështirësi për shkak se asnjë lloj vinçi që ekziston në rajon nuk e merrte përsipër dhe kontraktori është detyruar të prodhojë një vinç enkas për t'i transportuar nga viaduktet e dubluara, për t'i hedhur në viaduktin që po dublohet. Vështirësia kryesore ka qenë se ky viadukt është me pendencë, ka pjerrësi gjatësore dhe duhej të balancohej vinçi se çdo luhatje sado e vogël dilte çdo gjë jashtë kontrollit", ka shpjeguar njëri prej inxhinierëve të ARRSH-së.

Tashmë edhe kjo situatë është kapërcyer dhe përfaqësuesi i kompanisë që po realizon punimet siguroi se ritmet e punës janë të larta, për të bërë të mundur dorëzimin e objektit në afat. "Siç shikohet, është hapësira e fundit e këtij vijaduktit, pra vështirësitë më në fund kanë përfunduar dhe ne do të punojmë me ritme shumë të larta për të arritur objektivin tonë që kjo rrugë të përfundojë brenda afatit kontraktual. Siç do e shikojmë, është dhe një kontratë tjetër për rakordimin e vijadukteve, për të cilat sot dhe në vazhdim jemi duke punuar me asfaltimin e hyrje-daljeve", deklaroi përfaqësuesi i kompanisë kontraktuale. Nga ana e saj, drejtoresha e ARRSH-së, Sonila Qato tha se financimi për përfundimin e punimeve është i plotë dhe tashmë i buxhetuar dhe se punimet nuk do të ndalen deri në përfundimin e tyre. "Këtu flitet për rehabilitim dhe vënien në funksion të mjeteve dhe të përdoruesve të rrugës në 12 kilometra, të cilat neve synojmë që t'i vënë më punë sa më shpejt. Sigurisht edhe këtu kemi pasur disa probleme teknike, të cilat jemi duke i shikuar me specialistët tanë në Autoritetin Rrugor Shqiptar për t'i kaluar, me qëllim që të mbajmë ritmin e punës njësoj si dy viaduktet e tjera, që janë duke u ndërtuar më tej dhe për ta hapur këtë segment rrugor në fillim të sezonit turistik", deklaroi Qato.

Ministrja Balluku kërkoi nga përfaqësuesit e firmës kontraktuale përfundimin brenda afateve të parashikuara të punimeve, duke e vënë e theksin te rëndësia e këtij aksi, veçanërisht në sezonin e verës për qytetarët e Kosovës, të cilët i drejtohen bregdetit shqiptar. "Ju duhet të bëni të pamundurën për të kapur afatet. Ky është një aks kombëtar shumë i rëndësishëm. Do ishte mirë që gjatë sezonit kjo pjesë të ishte dorëzuar për të mos krijuar dhe probleme në trafik, i cili vjen edhe nga Kosova apo edhe vizitorët që janë shtuar kohët e fundit dhe vijnë në zonën e Kukësit", u shpreh Balluku.

Support Ukraine