Vazhdon puna në Elbasan-Qafë Thanë/ Balluku: Synojmë një dalje të re në Maqedoninë e Veriut, përmes një tuneli

3 muaj më parë - 17 Janar 2024, abcnews
Vazhdon puna në Elbasan-Qafë Thanë/ Balluku: Synojmë një dalje të re në Maqedoninë e Veriut, përmes një tuneli
Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë dhe njëherësh zv.kryeministrja Belinda Balluku, ka inspektuar nga afër ecurinë e punimeve në kantierin e lotit 3 të aksit Elbasan-Qafë Thanë, pjesë e Korridorit VIII.

Ndër të tjera, ajo ka njoftuar se synojnë një dalje të re në Maqedoninë e Veriut, përmes një tuneli.

Sakaq, Balluku ka theksuar se me Bypass-in e Elbasanit do të kemi shumë benefite, siç është ai kryesori, zhvillimi i ekonomisë.

“Duhet të kemi parasysh që në momentin që ne flasim këtu ka reshje dhe nuk jemi në kushtet atmosferike më të mira.

Ajo që është e rëndësishme dhe që duhet thënë, është që tashmë ne kemi një ndihmë për Portin e Durrësit dhe Portin e Strugës. Tashmë Bypass-i i Elbasanit ka një sër benefitesh, për shembulli, nuk mund të ndërtohet Formula 1, pasi jeni në përfundim sepse kemi mbyllur kontratat të gjitha”, tha ndër të tjera ministrja.

Ndërsa inxhinieri shtoi: “Nga diskutimet që kemi pasur me palën e Maqedonisë së Veriut do të kemi një datë se kur do të hapet. Mendoj që është dhe mënyra e mirë, pasi përveç kostove financiare, shkurton dhe kohën. Këtu kemi një kontratë 12-mujore, deri tani nuk kemi pasur shpronsime”.

Support Ukraine