Rikonstruktohet Qafë-Plloca

3 vjet, 10 muaj më parë - 17 Shtator 2018, Gazeta Shqiptare
Rikonstruktohet Qafë-Plloca
Është vetëm 5.5 kilometra, por një mundim dhe stres për drejtuesit e automjeteve, sidomos gjatë dimrit.

Pas përfundimit të rrugës Lin-Pogradec, pa përfshirë tunelin hyrës edhe në një tjetër segment ka përfunduar rikonstruksioni.

Bëhet fjalë për aksin rrugor Pogradec-Qafë Pllocë. Pas përfundimit të punimeve, ministri Damian Gjiknuri dhe drejtori i ARRSH, Afrim Qendro kanë inspektuar këtë segment duke vendosur theksin tek standardizimi infrastrukturor si edhe ndërhyrjet në segmente të tjera.

Kjo ndërhyrje i ka dhënë zgjidhje edhe problematikës disa vjeçare në dalje të qytetit të Pogradecit ku rruga ishte amortizuar dhe vështirësonte lëvizjen e automjeteve. Në total ky investim vlerën prej 1.4 milion euro.

Support Ukraine