Penalitete për parkimet. Rreth 83 mijë gjoba në një vit për shkelje të rregullave

4 vjet, 6 muaj më parë - 19 Mars 2019, Gazeta Shqiptare
Penalitete për parkimet. Rreth 83 mijë gjoba në një vit për shkelje të rregullave
Mbi 94 mijë gjoba janë vendosur në një vit vetëm në 11 njësitë e vjetra të kryeqytetit.

Duke i bashkëngjitur ndëshkimet për zonat rurale, numri i masave administrative arrin në mbi 103 mijë. Referuar të dhënave zyrtare të Policisë Bashkiake për vitin 2018, ndëshkimet për shkelje të rregullave të qarkullimit rrugor, e kryesisht parkimet e gabuara, mbajnë rekordin e shkeljeve në mbi 74 mijë, ku duke shtuar edhe ato në zonat rurale arrijnë në rreth 83 mijë.

Duke llogaritur një mesatare 1 mijë lekë për gjobë, niveli i të ardhurave vetëm nga parkimet e gabuara arrin në 83 milionë lekë. Vendin e dytë për nga numri i shkeljeve e në njësitë urbane e zënë aktivitetet pa leje, me 14,215 gjoba dhe më pas renditet zënia e hapësirave publike me 2645 ndëshkime dhe mungesë dokumentacioni me 2543 gjoba. Ndërsa më pak masa janë ndërmarrë për ndotje mjedisi në rreth 307, 100 gjoba të ndryshme, 50 masa administrative për prishje të qetësisë publike dhe në fund renditet shpërdorimi i ujit të pijshëm me 41 gjoba.

Gjobat në njësitë urbane

  • Parkime të gabuara, 74.191
  • Aktivitet pa leje, 14.215 gjoba
  • Zënie të hapësirave publike, 2645
  • Mungesë dokumentacioni, 2543 gjoba
  • Gjobat në njësitë urbane
  • Ndotje mjedisi, 307 gjoba
  • Të ndryshme, 100 gjoba
  • Prishje e qetësisë publike, 50 gjoba
  • Shpërdorim i ujit të pijshëm, 41 gjoba

Support Ukraine