Kryeministri Rama tregon si të aplikoni për kartë identiteti ose pasaportë

3 vjet, 9 muaj më parë - 14 Maj 2020, opinion
Kryeministri Rama tregon si të aplikoni për kartë identiteti ose pasaportë
Aplikimi për dokumentet e identifikimit, kartë identiteti ose pasaportë, tashmë bëhet npërmjet platformës e-albania.

Në një status në Facebook, kryeministri Rama sqaron se procesi tashmë është më i lehtë për qytetarët.

"Procesi është lehtësuar ndjeshëm dhe koha është përgjysmuar me heqjen e sportelit e të radhës në komisariat. Karta ID apo Pashaporta Biometrike tanimë merren duke aplikuar online në e-albania."- shkruan Rama.

Breda 8 ditëve nga aplikimi policia kryen verifikimet por kjo procedurë mund të zgjasë 24 orë për ata që e kërkojnë të përshpejtuar.

Pas kryerjes së verifikimeve, qytetari njoftohet me e-mail për të marrë orarin e paraqitjes fizike për dhënien e gjurmëve biometrike në zyrën përkatëse të kompanisë Aleat. Procesi kryhet sipas orarit të dhënë online.

Support Ukraine