Trafiku i rënduar në zonën Milot-Kashar, Balluku: Kemi gjetur zgjidhjen

3 muaj, 3 javë më parë - 9 Gusht 2023, opinion
Trafiku i rënduar në zonën Milot-Kashar, Balluku: Kemi gjetur zgjidhjen
Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku ka bërë me dije se kanë gjetur zgjidhje për trafikun e rënduar në zonën e Milot-Kashar.

Përmjes një postimi në rrjetin social “Facebook”, Balluku shkruan se për shkak të numrit të shtuar të vizitorëve në këtë sezon, situate e trafikur në zonën Milot-Kashar është rënduar më së shumti.

Ajo bën me dije se tani kanë gjetur zgjidhjen për situatën në këtë zone, duke njfotuar se ka nisur puna për të lidhur Shqipërinë Perëndimore nga veriun në jug me Korridorin Blu.

Ndër të tjera, Balluku thekson se po punohet me ritme të shpejta, mbi 40% të volumeve.

Numri i shtuar i vizitorëve në këtë sezon, padyshim ka rënduar situatën e trashëguar të trafikut në zonën Milot – Kashar.

Lajmi i mirë është se tashmë ne kemi nisur nga puna për ta lidhur Shqipërinë Perëndimore nga veriu në jug me Korridorin Blu” shkruan ndër të

Numri i shtuar i vizitorëve në këtë sezon, padyshim ka rënduar situatën e trashëguar të trafikut në zonën Milot – Kashar.

Lajmi i mirë është se tashmë ne kemi nisur nga puna për ta lidhur Shqipërinë Perëndimore nga veriu në jug me Korridorin Blu.

  • Thumanë – Kashar, punohet me ritme të shpejta, mbi 40% e volumeve.
  • Milot – Thumanë
  • Kashar – Lekaj
  • Lekaj – Fier, janë tre kontratat që po lidhim për të nisur menjëherë nga puna.
  • Milot – Balldren hapim garën e ndërtimit në vjeshtë.
  • Murriqan – Lezhë është segmenti që na lidh me Malin e Zi. Aktualisht konsulentët e WBIF po hartojnë projektin paraprak, të cilin pritet ta dorëzojnë në Dhjetor 2023”, shkruan Balluku.

Support Ukraine