S’ka më komision për taksitë, certifikatat me vetëdeklarim

3 vjet, 3 muaj më parë - 18 Prill 2019, Gazeta Shqiptare
Illustration
Illustration
Duke nisur nga dita e sotme, automjetet e licencuara për transport udhëtarësh dhe taksitë nuk do të kenë nevojë të paraqiten në komision, por mund të bëjnë vetëdeklarim ‘online’.

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ka njoftuar se duke nisur nga 15 prilli do të aplikohet procedura e re që thjeshton procedurën e rinovimit të komoditetit (detyrim për të gjithë zotëruesit e mjeteve të licencuara për transport udhëtarësh e taksi!) duke ofruar rinovimin me vetedeklarim 'online'. Referuar njoftimit, kontrolli do jetë me short ose te pika e kolaudimit.

"I zoti i mjetit bëhet përgjegjës për vetëdeklarimin dhe merr certifikatën pa qenë nevoja të dalë çdo vit në komision, pa vërdallosje me mjetin, pa shpenzim kohe e karburanti, por edhe pa burokraci e muhabete", shkruhej në njoftimin e DPSHTRR.

Support Ukraine