Siguria rrugore - Shumëfishohen gjobat, për shkelësit e rëndë edhe test psikologjik

4 vjet, 1 muaj më parë - 28 Shkurt 2020, Gazeta Shqiptare
Siguria rrugore - Shumëfishohen gjobat, për shkelësit e rëndë edhe test psikologjik
Ndryshimet në Kodin Rrugor parashikon të ashpërsojë masat ndaj drejtuesve të mjeteve që shkelin rregullat e qarkullimit, duke rritur kështu dhe vlerën e gjobave.

Kështu, masa administrative për drejtim të mjetit në gjendje të dehur shkon nga 5 mijë lekë në 15 mijë lekë. Po ashtu në këto ndryshime parashikohet masa me gjobë ndaj drejtuesve të mjeteve që mbajnë telefon në dorë, me shifrën 5 mijë lekë gjobë, apo duke shkruar masazh, 15 mijë lekë. Ndërkohë, sjellja agresive të shoferëve ndaj drejtuesve të tjerë, gjoba varion nga 1 deri në 2 mijë leke dhe i hiqen 5 pikë nga patenta.

Support Ukraine