Rikthehet “OFL”, në sitë makinat luksoze, ngrihet “regjistri i milionerëve”

3 muaj më parë - 24 Janar 2024, a2news
Rikthehet “OFL”, në sitë makinat luksoze, ngrihet “regjistri i milionerëve”
Kush ka një makinë luksoze do të duhet të justifikojë burimin e parave.

Për të vërtetuar se paratë me të cilat është blerë automjeti nuk janë përftuar nga aktivitete të paligjshme, do të krahasohet vlera e makinës me të ardhurat personale të zotëruesit të saj.

Brenda këtij viti parashikohet të ngrihet sistemi i hetimit pasuror që do të batohet nga Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve, bashkë me atë të Transportit Rrugor. Në rastet kur do të gjendet se vlera e automjetit nuk justifikohet, zotëruesi do të çohet për hetim.

Në përpjekje për të luftuar informalitetin dhe pastrimin e parave, brenda vitit 2026 pritet të ngrihet edhe Regjistri i Pasurive të Tatimpaguesve.

Në të do të përfshihen si pasuritë e luajtshme monetare, ashtu edhe ato të paluajtshme në prona. Në regjistrin që ishte planifikuar të ngrihej vitin e ardhshëm, fillimisht do të listohen më të pasurit, për tu zgjeruar më pas me të tjera kategori.

Nismat që pritet ë zbatohen në dy vitet e ardhme, me qëllim edhe reduktimin e “cash-it” janë të ngjashme me operacionin “Forca e Ligjit”, por zbatimi i tyre nuk do të bëhet nga Policia e Shtetit, por Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve.

Support Ukraine