Mjetet lundruese, Balla: Zero tolerancë për ata që shkelin perimetrin e sigurisë

8 muaj, 1 javë më parë - 3 Gusht 2023, opinion
Mjetet lundruese, Balla: Zero tolerancë për ata që shkelin perimetrin e sigurisë
Nuk do të ketë asnjë tolerim për përdoruesit e mjeteve lundruese të cilët nuk zbatojnë perimetrat e sigurisë ujore dhe rregullat për përdorimin e këtyre mjeteve”,- kështu është shprehur ministri i Brendshëm, Taulant Balla nëpërmjet një postimi në rrjetet sociale.

Balla thekson se Policia Kufitare dhe Njësia Policore Detare do të monitorojnë të gjitha plazhet. Nga ana tjetër, ai iu bën thirrje qytetarëve që të denoncojnë çdo rast të përdorimit të mjeteve lundruese në mënyrë të parregullt.

“Policia Kufitare dhe Njësia Policore Detare janë në krye të detyrës për të monitoruar plazhet ku po pushojnë qytetarë të shumtë vendas dhe të huaj. Dua t’i kujtoj përdoruesve të mjeteve lundruese, që të respektojnë me rigorozitet perimetrat e sigurisë ujore për plazhisët, të zbatojnë rregullat për përdorimin e mjeteve lundruese dhe të respektojnë zonat e përcaktuara për lundrim me këto mjete. Nuk do të ketë asnjë tolerim në asnjë rrethanë dhe për askënd. Ftoj qytetarët që për çdo rast të shkeljes së perimetrit të sigurisë dhe të përdorimit të mjeteve lundruese në mënyrë të parregullt, të denoncojnë në numrin pa pagesë 112, duke iu garantuar reagim të shpejtë, me forcën e ligjit”,-shkruan Balla.

Ky mesazh vjen në 1-vjetorin e vrasjes së 7-vjeçares Jonada Avdia e cila humbi jetën tragjikisht në plazhin Potam të Himarës teksa po lahej në det, pasi u godit nga një gomone që po lundronte brenda kordonit të sigurisë.

Support Ukraine