Me 215 km/h në mes të Tiranës, pezullohen 71 patenta

4 vjet më parë - 24 Shtator 2018, gsh.al
Me 215 km/h në mes të Tiranës, pezullohen 71 patenta
Policia Rrugore ka vijuar edhe këtë fundjavë aksionet në Kryeqytet kundër drejtuesve që shkelin rregullat e qarkullimit rrugor.

Vetëm këtë fundjavë, siç njofton vetë policia në një postim në Facebook, janë pezulluar 71 leje drejtimi nga të cilat, 32 për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit, 32 për shpejtësi tej normave të lejuara, 7 për shkelje të sinjalizimit rrugor vertikal. Ndërsa janë ndaluar administrativisht 35 mjete për detyrime të pashlyera, si dhe janë vendosur 740 masa administrative për shkelje të tjera të rregullave të qarkullimit rrugor.

Policia rrugore thekson se madje ka pasur nga ata që kanë ecur me 215 km/h.

"Shkelje janë konstatuar dhe ndëshkuar edhe në drejtim të shpejtësisë tej normave të lejuara duke kaluar deri në ekstrem, gati tre herë më shumë shpejtësi nga norma e lejuar, që varionin nga 151 km/h deri në 215 km/h. Shpejtësi që rrezikojnë seriozisht sigurinë e jetës në rrugë." thuhet në njoftimin e policisë

Ndër të tjera, nga verifikimet në terren janë evidentuar një numër i lartë shkeljesh, ku prevalojnë rastet e drejtimit të mjetit nën efektin e alkoolit, në nivele që variojnë nga 0. 20 mg/l – 1. 34 mg/l.

Në funksion të kontrolleve, janë arrestuar në kushtet e flagrancës 13 persona, nga të cilët 10 në gjendje të dehur dhe 3 të papajisur me leje drejtimi.

Support Ukraine