Linjë hekurudhore “Kosovë-Durrës”, ja e kujt është ideja

2 vjet, 10 muaj më parë - 7 Korrik 2019, Gazeta Shqiptare
Linjë hekurudhore “Kosovë-Durrës”, ja e kujt është ideja
Kryeministri Ramush Haradinaj ka përshëndetur fillimin e punimeve për rehabilitimin e linjës së 10-të hekurudhore në Fushë Kosovë.

Me këtë rast, shefi i ekzekutivit hodhi idenë rreth një bashkëpunimi hekurudhor me Durrësin.

"Kosova mund të mburret për infrastrukturën rrugore, por pengon në infrastrukturën e hekurudhore. Ka qenë një domosdoshmëri rehabilitimi i kësaj linje. Një aspekt që na sfidon është infrastruktura energjetike dhe infrastruktura ujore.

Kosova do të duhej të kishte rezerva të ujit, siç ishte rasti i Gjilanit. Sot po niset kthimi i linjës hekurudhore për në Han të Elezit.

Ne kemi linje hekurudhore me Serbinë dhe Maqedoninë, por jo me Shqipërinë dhe Malin e Zi. Është me interes të kemi një linjë Prishtinë-Durrës. Ne na mungon po ashtu dhe infrastruktura e gazit natyror", tha kryeministri Hardinaj.

Rreth kësaj ideje, kryeministri tha se do të punohet në vazhdimësi. "Mendojë që në këtë projekt, duhet të punojmë bashkë me institucionet financiare dhe partner financiar", ka deklaruar ai