Kujdes shoferët!Një tjetër pajisje inteligjente në shërbim të Policisë së Shtetit

1 vit, 5 muaj më parë - 19 Prill 2022, opinion
Kujdes shoferët!Një tjetër pajisje inteligjente në shërbim të Policisë së Shtetit
Një tjetër pajisje inteligjente do të jetë në funksion të Policisë së Shtetit, për matje shpejtësie dhe identifikues shkeljesh të tjera të rregullave të qarkullimit rrugor.

Prej të mërkures, Njësia Operacionale e Policisë Rrugore ka në përdorim një pajisje bashkëkohore, lexues automatik targash, krahas makinës inteligjente POLISCAN, radarëve automatikë dhe dronëve të cilësisë së lartë.

Si rezultat i përdorimit të kësaj pajisjeje, e cila është e vendosur në një automjet të shpejtë të Policisë Rrugore, dhe përdoret në të gjithë territorin e vendit, gjatë këtyre ditëve janë evidentuar 758 automjete që kishin nga 3 deri në 15 gjoba të pashlyera.

Drejtuesit e këtyre automjeteve, pasi janë ndaluar nga shërbimet e Policisë Rrugore në të gjithë vendin, pas sinjalizimit të Njësisë Operacionale, kanë shlyer masat administrative.  Njëkohësisht janë evidentuar me dron 234 automjete që kanë kryer parakalime të gabuara dhe janë ndëshkuar me gjoba të ndryshme.

Gjithashtu, gjatë këtyre ditëve  janë evidentuar, nga makina inteligjente Poliscan, 966 raste  të tejkalimit të shpejtësisë, në të gjitha akset rrugore në vend, shkelje për të cilën, ndëshkimi varion nga gjobë deri në pezullim të lejes së drejtimit dhe heqje të pikëve nga leja e drejtimit.

Policia Rrugore apelon për të gjithë drejtuesit e automjeteve, që kanë masa administrative të pashlyera, të kryejnë menjëherë pagesat e papaguara, pasi kontrollet në të gjitha rrugët do të jenë akoma më intensive.

Support Ukraine