Koronavirusi në Itali: Porti i Durrësit forcon masat, ja çfarë thotë mjeku i karantinës

3 vjet, 7 muaj më parë - 25 Shkurt 2020, Gazeta Shqiptare
Koronavirusi në Itali: Porti i Durrësit forcon masat, ja çfarë thotë mjeku i karantinës
Deri më tani 2 persona kanë humbur jetën nga virusi vdekjeprurës në Itali, dhe si rrjedhojë janë alarmuar dhe shqiptarët, pasi virusi është më afër nga se e kishim menduar.

Mësohet se në portin e Durrësit është rritur gatishmëria për kontrollet, ndërkohë që vetëm këtë fundjavë 2 tragete me rreth 466 pasagjerë të nisura nga bari janë ankoruar në vendin tonë.

Në lidhje me situatën në fjalë, mjeku përgjegjës i karantinës se portit, Indrit Kalaja deklaroi se ndaj pasagjerëve është ushtruar kontroll dhe se ata nuk kanë rezultuar me probleme shëndetësore.

"Nuk ka pasur pasagjerë nga vatrat e infektuara. Po mbahen në vëzhgim edhe marinarët e mjeteve detare. Muajt e fundit kanë hyrë anije nga portet e Detit të Zi.", tha mjeku Kalaja.

Support Ukraine