Gjoba të papaguara? Bllokim mjeti nëse nuk paguhen brenda 30 ditëve

2 vjet më parë - 29 Mars 2022, opinion
Gjoba të papaguara? Bllokim mjeti nëse nuk paguhen brenda 30 ditëve
Një tjetër ndëshkim, për shoferët e parregullt. Nëse ke një apo disa gjoba të pashlyera dhe kanë kaluar 30 ditë që nga diata e vendosjes së tyre, autoriteteve u lind e drejta të kryejnë bllokimin e mjetit, deri në shlyerjen e tyre.

Secili person që kapet dhe ndëshkohet me një masë administrative, ai duhet ta likuidojë brenda afateve të caktuara. Dhe kush nuk e likuidon brenda 30 ditëve, nëse ai kapet në qarkullim behët ndalimi administrativ i mjetit dhe çdo person që ka një ose më shumë gjoba, në rast se nuk i likuidon nuk i ofrohet shërbim në Drejtorinë e Përgjithshme të Transportit Rrugor”, tha për Abc shefi i Sigurisë Rrugore, Skënder Ismaili.

Kjo nismë e policisë vjen si një bashkëpunim me Drejtorinë e Përgjithshme të Transportit Rrugor.

Duhen paguar brenda muajit, policia me “dorë të hekurt”, rreth 7 mijë gjoba në pak ditë

Tiranë – Teksa një ditë më parë u njoftuar se shoferët që nuk paguajnë gjobat brenda 30 ditëve, do u bllokohet mjeti deri në momentin që do ta shlyejnë atë, policia ka vijuar me “dorë të hekurt” duke mos kursyer askënd që shkel rregullat e qarkullimit rrugor.

Gjatë javës raportohet se janë vendosur 6932 gjoba si dhe janë kapur dhe arrestuar nga shërbimet e Policisë Rrugore, për drejtim mjeti në gjendje të dehur apo pa leje drejtimi, për mitëdhënie, falsifikim dokumentesh dhe shkelje të masës së sigurisë “Arrest në shtëpi”, 27 shtetas.
Gjatë javës po ashtu janë pezulluar 115 leje drejtimi, për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit, për shpejtësi tej normave të lejuara dhe qarkullim në sens të kundërt.

Janë vendosur 6932 masa administrative, me një mesatare 990 masa në ditë, konkretisht:

  •  73 masa për drejtim mjeti nën ndikimin e pijeve alkoolike;
  • 128 masa për mosrregullim të shpejtësisë/gara shpejtësie;
  • 115 për xhama të zinj;
  • 325 masa për parakalime të gabuara;
  • 1037 masa për përdorim të aparatit të celularit gjatë drejtimit të mjetit;
  • 559 masa për mosvendosjen e rripit të sigurimit;
  • 116 masa për mosvendosjen e kaskës mbrojtëse;
  • 93 masa administrative për mungesë siguracioni;
  • 3188 masa administrative për qëndrim/pushim të gabuar të mjetit;
  • 1298 për shkelje të ndryshme.

•Janë bllokuar 10 mjete luksi, për mungesë dokumentacioni dhe me targa të huaja, të cilat i kanë kaluar për verifikime të mëtejshme Seksionit Kundër Trafiqeve të Paligjshme në DVP Tiranë.

•Janë tërhequr 32 leje qarkullimi, për detyrime të papaguara, si dhe janë hequr 12 palë targa të skaduara.

Support Ukraine