Mijëra gjoba dhe 28 drejtues mjetesh të arrestuar gjatë fundjavës

22 Korrik 2020 - opinion

Mijëra gjoba dhe 28 drejtues mjetesh të arrestuar gjatë fundjavës

Gjatë javës shërbimet e Policisë Rrugore do vijojnë kontrollet në të gjitha rrugët urbane, interurbane dhe rurale me qëllim parandalimin e aksidenteve rrugore.

Në një njoftim për shtyp, policia ka bërë apel për zbatimin e rregullave të qarkullimit rrugor ndërsa ka zbardhur edhe bilancin e fundjavës ku bie në sy një numër i lartë masash administrative.

Gjatë fundjavës, në të gjithë vendin, nga Policia Rrugore, si rezultat i shtimit të kontrolleve me radar e drager ka pezulluar 159 leje drejtimi, nga këto:

37 për drejtim mjeti nën ndikimin e alkoolit apo në gjendje të dehur,

94 për shpejtësi,

28 për qarkullim në sens të kundërt,

Po gjatë fundjavës janë arrestuar 28 drejtues mjetesh, nga këta:

13 për drejtim mjeti në gjendje të dehur,

15 për drejtim mjeti pa leje drejtimi,

Gjithashtu janë vendosur 4458 masa administrative, nga këto:

278 për mospërdorim të rripit të sigurimit,

308 për mosvendosje të kaskës mbrojtëse,

666 për përdorim të celularit gjatë drejtimit të mjetit,

238 për shpejtësi dhe manovra të rrezikshme në rrugë,

2011 për parkim të gabuar,