Tuneli i Llogarasë do të hapet më 30 qershor 2024

1 muaj, 3 javë më parë - 10 Janar 2024, a2news
Tuneli i Llogarasë do të hapet më 30 qershor 2024
Tuneli i Llogarasë do të hapet në qershor të këtij viti. Lajmi është bërë me dije nga Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku. Ajo tha se ky është një premtim i mbajtur i qeverisë, duke e cilësuar si një ndër veprat më të mëdha infrastrukturore.

Një tunel që ka qenë një ëndërr në sirtar për shumë qeveri shqiptare, por që u realizua nga qeveria Rama, që ka nisur atëherë kur duhej, pikërisht në nëntor të vitit 2021 dhe do të përfundojë siç kemi premtuar, pavarësisht një kontrate 36-mujore, ne kemi premtuar që do të hapet në fillim të sezonit veror 2024 dhe ashtu do të ndodhë. Më 30 qershor 2024 vepra do të dorëzohet, sipas të gjitha parametrave të parashikuara”, tha ajo.

Zv/kryeministrja, njëherësh Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku dha këtë njoftim teksa bëri një analizë vjetore të dikasterit që ajo drejton.

Zgjerimi i Tiranë-Durrës, Balluku: Do bëhet me katër korsi, ja ç’do të ndodhë me bizneset dhe shpronësimet

Zëvendëskryeministrja, njëherësh Ministër i Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, në konferencën për analizën vjetore të ministrisë që drejton, është shprehur se autostrada Tiranë-Durrës do të zgjerohet me nga një korsi, si edhe do të shtohet korsia e emergjencës.

Ajo u shpreh se nuk do të preken rrugët dytësore dhe bizneset, duke shtuar se shpronësimet s’do të jenë masive. Zv.kryeministrja deklaroi se zonat që preken janë ato që afrohen më shumë me shtratin e rrugës.

“Zgjerimi i autostradës Tiranë-Durrës do të marrë nga një korsi secila anë, do të ketë një korsi të plotë secila ana, plus korsinë e emergjencës. Nga studimet që kemi bërë nuk preken rrugën dytësore dhe bizneset, nuk do të ketë shpronësime masive. Mund të ketë disa zona ku afron më shumë me shtratin e rrugës ku do të jetë e nevojshme, por është parashikuar një zgjerim, do të kthehet me 3 korsi të plota, plus korsinë e emergjencës. Tiranë-Durrës është një nga akset më të rëndësishme, por në të ardhmen përdorimi i tij do të jetë më i paktë”, tha në lidhje me këtë çështje, zëvendëskryeministrja Belinda Balluku.

Support Ukraine