Përcaktohet çmimi i karburanteve në kohën e luftës/ Zbardhen gjobat e majme për bizneset që nuk i binden

10 muaj, 3 javë më parë - 15 Mars 2022, Gazeta Shqiptare
Përcaktohet çmimi i karburanteve në kohën e luftës/ Zbardhen gjobat e majme për bizneset që nuk i binden
Deri në datën 15 mars, Bordi Kombëtar i Administrimit të Karburanteve ka vendosur një çmim fiks se sa duhet të shitet nafta, gazi si edhe benzina në këto kohë lufte dhe nëse kjo nuk zbatohet parashikohen gjoba për të gjitha bizneset.

Ndërkohë, janë zbardhur të gjitha masat administrative, e parashikuara për çdo biznes që nuk zbaton vendimin e marrë nga Bordi.

Sipas ReportTV, gjobat variojnë nga 2 milion lekë për ato që tregojnë me pakicë deri në 10 mln lekë për shumicën. Në rast përsëritjeje, është parashikuar edhe heqja e licencës së tregtimit.

 “Në   rast   të   mosrespektimit   të   çmimit   tavan përkatës,    të    vendosur    nga    Bordi,    zbatohen sanksionet e mëposhtme: a)    Shoqëritë    e    tregtimit    me    shumicë    të produkteve  të  naftës dhe gazit dënohen  me gjobë, në masën 10 (dhjetë) milionë lekë;

b) Shoqëritë e tregtimit me pakicë të produkteve të naftës dhe gazit, të cilat nuk respektojnë çmimin tavan përkatës të vendosur nga Bordi, dënohen me gjobë, në masën 2 (dy) milionë lekë;
c)Në  rast përsëritjeje, masave të mësipërme, të përcaktuara në shkronjat “a” dhe “b”, të këtij neni, i shtohet edhe heqja e licencës së tregtimit”, thuhet në vendim.

Support Ukraine