Cilat goma dimri janë më të mirat për vitin 2017 sipas ADAC

4 vjet, 9 muaj më parë - 27 Tetor 2017, Gazeta Express
Cilat goma dimri janë më të mirat për vitin 2017 sipas ADAC
Organizata Gjermane ADAC ka testuar 16 marka të gomave të dimrit të dimensioneve 195/65 R15 dhe 215/65 R16.

Sipas këtyre testimeve, Continental vazhdon të mbajë kryesimin me modelin Continental WinterContact TS860, transmeton Express. Vendi i dytë dhe i tretë mbahen nga marka të rangut të dytë si ESA Tecar dhe brendi tjetër në pronësi të Michelin, Kebler.

Në vazhdim gjeni renditjen si dhe përmbledhjen e testit të këtyre gomave.

1. Continental WinterContact TS 860

Gjithsejtë: 59.4 / Rrugë e thatë: 7.6 / Rrugë e lagësht: 8.4 / Rrugë me borë: 8.2 / Rrugë me akull: 7 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8.2 / Zhurma: 5.2 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 7.8

2. ESA Tecar Super Grip 9

Gjithsejtë: 58.4 / Rrugë e thatë: 7.4 / Rrugë e lagësht: 7.4 / Rrugë me borë: 7.4 / Rrugë me akull: 7.8 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8.6 / Zhurma: 5.4 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 7.4

3. Kleber Krisalp HP3

Gjithsejtë: 57.8 / Rrugë e thatë: 7.4 / Rrugë e lagësht: 7 / Rrugë me borë: 7.8 / Rrugë me akull: 7 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8 / Zhurma: 5.4 / Qëndrueshmëria e veshjes: 8 / E përgjithshmja: 7.2

4. Dunlop Winter Response 2

Gjithsejtë: 57.6 / Rrugë e thatë: 6.8 / Rrugë e lagësht: 8 / Rrugë me borë: 7.8 / Rrugë me akull: 7.2 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8.4 / Zhurma: 5.6 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 6.8

5. Goodyear UltraGrip 9

Gjithsejtë: 57.4 / Rrugë e thatë: 7.2 / Rrugë e lagësht: 8.2 / Rrugë me borë: 6.6 / Rrugë me akull: 7.2 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 7.8 / Zhurma: 5.8 / Qëndrueshmëria e veshjes: 8 / E përgjithshmja: 6.6

6. Hankook Winter i cept RS2

Gjithsejtë: 53.8 / Rrugë e thatë: 7.6 / Rrugë e lagësht: 6.8 / Rrugë me borë: 6.6 / Rrugë me akull: 7 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 7.6 / Zhurma: 4.6 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 6.6

7. Vredestein Rrugë me borëtrac 5

Gjithsejtë: 52.2 / Rrugë e thatë: 8 / Rrugë e lagësht: 6.6 / Rrugë me borë: 6.2 / Rrugë me akull: 7 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8 / Zhurma: 4.4 / Qëndrueshmëria e veshjes: 6 / E përgjithshmja: 6

8. Yokohama W drive V905

Gjithsejtë: 54.6 / Rrugë e thatë: 8.6 / Rrugë e lagësht: 6.8 / Rrugë me borë: 7.6 / Rrugë me akull: 7 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8 / Zhurma: 4.6 / Qëndrueshmëria e veshjes: 6 / E përgjithshmja: 6

9. Falken Eurowinter HS01

Gjithsejtë: 50.6 / Rrugë e thatë: 6.8 / Rrugë e lagësht: 6.8 / Rrugë me borë: 5.8 / Rrugë me akull: 6.2 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 7.4 / Zhurma: 4.8 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 5.8

10. Firestone Winterhawk 3

Gjithsejtë: 53.2 / Rrugë e thatë: 7.8 / Rrugë e lagësht: 5.8 / Rrugë me borë: 6.2 / Rrugë me akull: 7 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8.4 / Zhurma: 5.2 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 5.8

11. Nokian WR D4

Gjithsejtë: 53.8 / Rrugë e thatë: 7.4 / Rrugë e lagësht: 5.8 / Rrugë me borë: 8.6 / Rrugë me akull: 7.2 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8.2 / Zhurma: 4.8 / Qëndrueshmëria e veshjes: 6 / E përgjithshmja: 5.8

12. Michelin Alpin 5

Gjithsejtë: 53.6 / Rrugë e thatë: 7.8 / Rrugë e lagësht: 7 / Rrugë me borë: 5.6 / Rrugë me akull: 6.8 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 6.8 / Zhurma: 5 / Qëndrueshmëria e veshjes: 9 / E përgjithshmja: 5.6

13. Aeolus Rrugë me borëAce2

Gjithsejtë: 51 / Rrugë e thatë: 7.2 / Rrugë e lagësht: 6.6 / Rrugë me borë: 5.4 / Rrugë me akull: 7.2 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8 / Zhurma: 5.2 / Qëndrueshmëria e veshjes: 6 / E përgjithshmja: 5.4

14. Kumho Winter Craft WP51

Gjithsejtë: 51.2 / Rrugë e thatë: 7.2 / Rrugë e lagësht: 5.4 / Rrugë me borë: 6.8 / Rrugë me akull: 7.2 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 7.4 / Zhurma: 4.8 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 5.4

15. Sava Eskimo S3 Plus

Gjithsejtë: 52 / Rrugë e thatë: 5.4 / Rrugë e lagësht: 6.2 / Rrugë me borë: 8.2 / Rrugë me akull: 7.2 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 7.6 / Zhurma: 5 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 5.4

16. Semperit Master Grip 2

Gjithsejtë: 51.2 / Rrugë e thatë: 4.8 / Rrugë e lagësht: 7 / Rrugë me borë: 7.8 / Rrugë me akull: 6.6 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8.2 / Zhurma: 6 / Qëndrueshmëria e veshjes: 6 / E përgjithshmja: 4.8

Përmbjedhje e testimeve:

Goma më e mirë për sezonin e dimrit është Continental WinterContact TS 860

Goma më e mirë për rrugë të thatë është Yokohama W drive V905

Goma më e mirë për rrugë me lagështi është Continental WinterContact TS 860

Goma më e mirë për rrugë me borë është Nokian WR D4

Goma më e mirë për konsum të ulët karburanti është ESA Tecar Super Grip 9

Goma më e mirë për rrugë me akull është ESA Tecar Super Grip 9

Goma më e mirë për konsumin më të ulët të veshjes është Michelin Alpin 5

Goma më e mirë me nivelin më të ulët të zhurmës është Semperit Master Grip 2

Support Ukraine