Çfarë domethënie kanë shkronjat ‘AMG’ te Mercedesi?

4 vjet, 7 muaj më parë - 27 Dhjetor 2017, Gazeta Express
Çfarë domethënie kanë shkronjat ‘AMG’ te Mercedesi?
AMG është divizion i performancave të larta në automjetet Merecedes-Benz.

AMG angazhon në mënyrë të pavarur inxhinierë, prodhon dhe personalizon automjete të Benz-it.

Modelet AMG, siç transmeton Syri, zakonisht kanë pamje më agresive, një nivel më të lartë të performancës, trajtim më të mirë, stabilitet më të mirë dhe përdorim më të gjerë të fibrave të karbonit sesa homologët e tyre të rregullt Mercedes-Benz.

Ne vitin 1967, inxhinierët Hans-Werner Aufrecht (A në AMG) dhe Erhard Melcher (M në AMG) krijuan kompaninë e tyre pas ndërtimit të Mercedes-Benz 300 SE të parë për kampionatin gjerman të garave, në qytetin e tyre të lindjes Großaspach (G në AMG).

Pra shkronjat "AMG" qëndrojnë për Aufrecht, Melcher dhe Großaspach.

Support Ukraine