Bordi vendos çmimet e reja, ja sa do të kushtojë nafta, benzina dhe gazi

2 vjet më parë - 7 Prill 2022, opinion
Bordi vendos çmimet e reja, ja sa do të kushtojë nafta, benzina dhe gazi
Bordi i Transparencës ka vendosur sot çmimet e reja për naftën, benzinën dhe gazin.

Përmes një njoftimi për mediat është bërë e ditur se në mbledhjen e sotme është vendosur që një litër naftë me pakicë të shitet 228 lekë për litër nga 233 që ishte dje. Ndërsa benzina do të shitet me 208 lekë për litër nga 209 që u vendos ditën e djeshme.

Sipas njoftimit të Bordit të Transparencës i pandryshuar mbetet çmimi i gazit, i cili do të vazhdojë të jetë 115 lekë për litër.

Bordi i Transparencës i mbledhur në datë 6 Prill 2022 vendosi çmimet e reja të shitjes së karburanteve me pakicë dhe shumicë për tregun vendas. Këto çmime reflektojnë ndryshimet që janë shfaqur në tregjet ndërkombëtare.

Nisur sa më sipër, bazuar në metodologjinë e ndërtimit të çmimeve sipas nenit 21/5 të Aktit Normativ, Bordi vendosi:

Miratimin e çmimit tavan të tregtimit me shumicë të produkteve për datën 06.04.2022 deri në mbledhjen e ardhshme të Bordit, si më poshtë:

216 Lekë/litri për gazoilin;

196 Lekë/litri për benzinën;

103 Lekë/litri për gazit të lëngshëm të naftës.

Miratimin e çmimit tavan të tregtimit me pakicë të produkteve për datën 06.04.2022 deri në mbledhjen e ardhshme të Bordit, si më poshtë:

228 Lekë/litri për gazoilin;

208 Lekë/litri për benzinën;

115 Lekë /litri për gazit të lëngshëm të naftës.*( çmimi i shitjes për gazin e lëngshëm të automjeteve do jetë çmimi i furnizimit në stacionet e furnizimit në pikat e karburanteve, ndërkohë që në pikat e tjera për konsumatorët familjarë dhe industrial çmimi nuk duhet të përfshijë akcizën).

Vendimi i Bordit hyn në fuqi dhe do reflektohet në datë 06.04.2022, ora 18.00 p.m, deri në mbledhjen e ardhshme të bordit, me qëllim pasqyrimin në çmimin e shitjes me pakicë të këtyre nënprodukteve, të ndryshimeve të mundshme të çmimeve në tregjet ndërkombëtare.

Çdo operator i shitjes me shumicë dhe pakicë i nënprodukteve të naftës është i detyruar të zbatojë Vendimin e Bordit të Transparencës, në lidhje më çmimet e shitjes me shumicë dhe pakicë.

Organet ligjzbatuese do të kontrollojnë zbatimin e vendimeve të Bordit të Transparencës çdo ditë.

Në rast të shkeljeve të konstatuara nga operatorë të ndryshëm do të vendoset pezullim aktiviteti,heqje licence dhe sekuestrim”,-thuhet në njoftim.

Support Ukraine