Shpërqëndrimi në timon? Nuk e ka fajin celulari

4 vjet, 10 muaj më parë - 3 Tetor 2017, Gazeta Express
Shpërqëndrimi në timon? Nuk e ka fajin celulari
Ja që jo çdo gjë është ashtu siç duket. Edhe vetë makina me superteknologji mund të jetë burim shpërqëndrimi.

Specialistët thonë se është e pashmangshme që mes navigatorëve satelitore, superstereo, lidhjeve me smartphone, ambienti kthehet në një farë "peme Krishtlindjeje".

Dhe për ndërtuesit e automjeteve ka nevojë për një rregullim rigoroz kur automjetet të jenë ndaluar.

Në fakt duken si fjalë profetike, duke zbuluar se navigatori është më i rrezikshëm se celulari në timon, dhe që përdoret në ecje sidomos nga të rinjtë. Të paktën në këtë rezultat ka dalë në një studim të fundit.

Studimi thotë se në timon, sidomos të rinjtë, bëjnë gjithçka përveçse të drejtojnë mjetin dhe kjo ndoshta vjen për shkak të trafikut, mërzisë, përsëritjes së lëvizjeve.

Të paktën në Itali, 1 në 3 persona pranojnë se hanë apo pijnë gjatë kohës që janë në timon.

Support Ukraine