Krejt çfarë ju duhen janë 30 Bitcoin për të pasur këtë super-veturë

12 Dhjetor 2017 - Gazeta Express

Krejt çfarë ju duhen janë 30 Bitcoin për të pasur këtë super-veturë

Para 7 viteve, kjo sasi Bitcoin nuk do tu siguronte as majonezë shtesë për picën tuaj.

Gjatë javëve të fundit vlera e kripto-valutës Bitcoin ka arritur vlera shumë të mëdha duke prekur vlerën e mbi 18,000 dollarë amerikan, transmeton Express. Shumë analist parashikojnë që deri në fund të këtij viti vlera e një Bitcoin të arrij deri në 20,000 dollarë.

Por Bitcoin tani ka filluar që të përdoret edhe si një valutë e vërtetë ku shumë shpallje për shitje dhe blerje në internet pranojnë vetëm Bitcoin. Një shembull i tillë është e kjo super veturë McLaren 720 e vitit 2017 e cila është nxjerr në shitje me vlerën prej 30 Bitcoin. Personi që e ka nxjerr atë për shitje pranon vetëm Bitcoin.

Me çmimin e sotëm të Bitcoin në treg, vlera e 30 Bitcoin arrin shumën mbi 500,000 dollarë amerikan. Kujtojmë se në vitin 2010 një Pica ishte paguar me 10,000 Bitcoin.