Këto gjashtë gabime po shkatërrojnë makinën tuaj

3 vjet, 2 muaj më parë - 26 Dhjetor 2019, Gazeta Express
Illustration
Illustration
Të qenit pronar automjeti nuk është diçka e lehtë. Duhet të kujdeseni mirë për të, në mënyrë që “ëndrra” të mos ju kthehet në “makth”.

Shumë njerëz me vetëdije ose pa vetëdije nuk e sigurojnë automjetin dhe çdo dështim u kthehet si një bumerang. Kjo ndikon tek portofoli juaj, pasi çdo dështim në fund është dy herë më i shtrenjtë, shkruan mapo.al përcjellë Klan Kosova.

Këto janë 6 gabimet më të shpeshta që pronarët bëjnë dhe rezultojnë në shkatërrimin e makinës:

Injorimi i indikatorit 'Check engine'

Indikatori 'Check engine' shfaqet vetëm për një ditë. Sa herë të aktivizohet, duhet t'i kushtohet vëmendje e veçantë, pasi injorimi mund të rezultojë me harxhime të shtrenjta.

Mos ndërrimi i rregullt i vajit dhe filtrave

Vaji për motor është si gjaku për trupin e njeriut. Është thelbësor për funksionimin e duhur dhe nuk është e këshillueshme të kaloni intervalin e zëvendësimit. Zëvendësimi i filtrit është po aq i rëndësishëm pasi nuk lejon që papastërtitë të depërtojnë në pjesë të tjera të automjetit.

Gomat e vjetra

Është gjithmonë e rëndësishme të mbani në mend se automjeti është në kontakt me një sipërfaqe. Siguria e udhëtimit varet kryesisht nga gjendja e gomave dhe ajo lidhet drejtpërdrejt me moshën, thellësinë e profilit dhe presionin e duhur.

Kaloni intervalin e servisit

Inxhinierët e angazhuar në zhvillimin e një modeli të caktuar njihen mirë me qëndrueshmërinë e projektimit të një qarku të caktuar, kështu që nëse dëshironi të shmangni surpriza të pakëndshme, mbani ato që kanë përshkruar.

Higjiena e keqe e automobilit

Pastërtia është gjysma e shëndetit. E njëjta vlen edhe për një automjet. Mbajtja e automjetit të pastër do t'ju kthehet shumë herë. Është jashtëzakonisht e rëndësishme të hiqni të gjitha grimcat që mund të shkaktojnë dëme në kohë. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për larjen e detajuar pas kushteve të dimrit.

Jeni një shofer i pakujdesshëm

Pavarësisht nga kushtet në rrugë, duhet gjithmonë ta trajtoni automjetin tuaj me kujdes dhe respekt. Të shmangni të gjitha lëvizjet e papritura, goditjet e gomave, frenimi panevojshëm, goditjet në gropa.

Support Ukraine