Audi RS5 Coupe kundër BMW M4 Competition Pack

4 Prill 2018 - Gazeta Express

Audi RS5 Coupe kundër BMW M4 Competition Pack

Është testuar edhe njëherë rivaliteti ndërmjet Audi dhe BMW duke garuar me modelet RS5 Coupe dhe M4 Competition Pack.

Në këtë garë Audi është e favorizuar me sistemin e të gjitha rrotave aktive Quattro, ndërsa BMW mbetet vetëm me rrotat e pasme aktive. Sa i përket performancës, këto dy modele duket se qëndrojnë në të njëjtin nivel. RS5 Coupe, përshpejtimin nga 0-100km/h e arrin për 3.9 sekonda me anë të motorit bi-turbo 2.9-litër V6 me 450PS dhe 600Nm torkë, transmeton Express. Ndërsa BMW M4 Coupe ka të njëjtën fuqi vetëm se ka 50Nm më pak torkë dhe është 0.1 sekonda më e ngadaltë në përshpejtimin nga 0-100km/h.

Një aspekt tjetër që vjen në konsideratë është pesha ku Audi peshon 1,620kg, ndërsa BMW peshon më pak me vetëm 1,500kg.